Málnás fehér csokis naked cake
Az elmúlt pár évben hihetetlen nagy népszerűségre tettek szert az úgynevezett naked cake-ek, azaz pucér torták. Ezek az édességek a burkolásuk miatt különlegesek, pontosabban a burkolásuk hiánya miatt, ugyanis csak félig-meddig vannak krémmel fedve, így kissé rusztikus hatásúak. Ez a trend nekem is nagyon megtetszett, bár eleinte féltem, hogy nem fog sikerülni, de higgyétek el könnyebb, mint gondolnátok.
Ma egy igazi nyári torta receptjét fogom megosztani veletek, melyet a szüleim 26. házassági évfordulójára készítettem.
Hozzávalók
Piskótához:
- 330 g vaj
- 330 g porcukor
- 7 tojás
- 330 g liszt
- 1,5 sütőpor
- só
Krémhez:
- 330 g fehér csokoládé
- 400 g mascarpone
- 400 g málna
- 50 g szeletelt mandula
Elkészítés
Először a piskótát készítem el. A puha vajat krémesre keverjük a porcukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Közben a lisztet összekeverjük a sütőporral, majd szépen adagolva hozzáadjuk a tésztához. 3 részre osztom a tésztát és 3 kivajazott 18 cm átmérőjű formába simítjuk (ez lehet egyszerhasználatos forma, vagy készíthetjük a piskótatésztát 3 részletben és egyenként sütve). 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük a tortákat, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsültek-e, a sütési idő sütőnként eltérő lehet, ezt ki kell tapasztalni.
Amíg sülnek a piskóták elkészíthetjük a krémet. A csokoládét olvasszuk fel, majd kissé hűtsük vissza és több részletben keverjük a mascarponéhoz, ezután minimum 30 percet pihentessük a hűtőben. A pihentetés után habosítsuk ki és ha a piskóták is kihűltek kezdődhet a torta betöltése.
A torta összeállításánál fontos, hogy egyenletes felületű piskótával dolgozzunk, de egy késsel könnyedén lehet rajta igazítani. Helyezzük egy tálra az első tortakarikánkat, majd kenjük meg a mascarponés krém kb. 1/3-ával úgy, hogy a piskóta szélén egy kissé túlkenjük. Ezután szórjuk meg egy kis marék málnával és szeletelt mandulával, majd helyezzük rá a második tortakarikát. Ezt ugyanúgy kenjük meg krémmel és szórjuk málnával, mandulával, majd helyezzük rá a torta tetejét. A maradék krémet kenjük el a torta tetején, illetve húzzuk végig az oldalán. Fontos, hogy nem kell teljesen beburkolni, jól húzzuk le a felesleges krémréteget. A tetejét díszítsük málnával, jó étvágyat hozzá! 🙂
Ha tetszett ez a poszt és értékesnek találtad, akkor kattints a cikk végén található Facebook ikonra és oszd meg azokkal, akiknek szerinted szintén tetszene! Jövőhéten jelentkezünk, addig is igyatok sok limonádét és kitartást ebben a hőségben! Sziasztok 😘
augusztus 5th, 2017 ·
While very well.
Free Adult Picture Galleries
augusztus 5th, 2017 ·
Habosítsuk ki? Verjük fel habverővel? Nem volt teljesen világos nekem:)
augusztus 5th, 2017 ·
Igen, kihabosítás alatt a habverővel való felhabosítást értettem. 🙂
augusztus 5th, 2017 ·
Koszonom szepen:) nagyon jo a recept, a kisunokam imádni fogja!:))
augusztus 5th, 2017 ·
Sok sikert az elkészítéséhez! 🙂
augusztus 5th, 2017 ·
Boldog életet:)
augusztus 6th, 2017 ·
Megcsináltam a tortát, nagyon rosszul sikerult! Kérem adjon pontosabb instrukciokat! Követtem a receptet es borzalmas lett, lassan azt sem hiszem el, hogy on készítette a kepen látható tortát…..
augusztus 7th, 2017 ·
Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült, igyekeztem a lehető legrészletesebb leírást adni. Melyik résszel adódott probléma?
augusztus 12th, 2017 ·
[…] torta rendelés – Inspirálódjatok Sarolt tortájával, ötletekért pedig keressétek bátran (sarolt@pudermuhely.hu) […]
január 25th, 2018 ·
Köszönjük a receptet, szerintem szuper. Nagyon finom lett a torta.
február 21st, 2018 ·
Nagyon örülünk, hogy elkészítettétek és finom lett! Köszönjük a visszajelzést! 🙂